"Biuletyn Stowarzyszenia Kanonistów Polskich"

ISSN 1731-1438

Cel i zakres tematyczny:

"Biuletyn Stowarzyszenia Kanonistów Polskich" to rocznik wydawany przez Stowarzyszenie Kanonistów Polskich.

Na łamach tego periodyku publikowane są opracowania naukowe dotyczące prawa, prawa kanonicznego, a zwłaszcza relacji między państwem a Kościołem. Szczególny nacisk położony jest na polskie prawo partykularne. Obok artykułów naukowych w periodyku publikowane są również sprawozdania z wydarzeń naukowych oraz uroczystości uniwersyteckich i Stowarzyszenia Kanonistów Polskich.

Wersją pierwotną czasopisma jest wersja papierowa.

Czasopismo jest indeksowane w następujących bazach:

Czasopismo w rejestrze dzienników i czasopism: "Biuletyn Stowarzyszenia Kanonistów Polskich" na mocy postanowienia Sądu Okręgowego w Lublinie I Wydział Cywilny z dnia 7 sierpnia 2015 r. (sygn. akt I Ns Rej. Pr. 72/15) został wpisany do prowadzonego przez Sąd Okręgowy w Lublinie rejestru dzienników i czasopism pod poz. Rej. Pr. 1434.